שלום אורח | כניסה חשבון    
 
 
 
 
 
המדריך המלא להעסקת מטפלת
 

 

סיום מערכת היחסים עם המטפלת

פרידה מהמטפלת – באיזשהו שלב זה מגיע, אפילו כשמערכת היחסים נפלאה. סיום היחסים מסיבות שלכם (מעבר דירה, סידור נוח יותר וכו') או כתוצאה מתכניות המטפלת (נישואין, לימודים וכו') הוא בלתי נמנע. באותה מידה, יתכן כי תיאלצו לסיים את עבודתה של המטפלת באם היא לא עומדת בציפיותיכם. להלן דיון בסוגיות שונות הקשורות בסיטואציית סיום היחסים, שיסייע לכם להתמודד עם הדברים בצורה הטובה ביותר.

נפרדים כידידים
הגם שסיום היחסים בידידות הוא המקרה הטוב ביותר, עדיין תצטרכו להתמודד עם רגשותיהם של ילדיכם ועם הלחץ שבחיפוש מחודש אחר מטפלת מתאימה (כמובן שאתר בייביסיטר עומד תמיד לרשותכם). להלן כמה עצות שיסייעו לכם להתמודד עם המצב רגע לפני הפרידה:

עליכם להחליט מתי ואיך לספר לילדיכם שהמטפלת עוזבת, והאם לספר קודם לבוגרים יותר ורק בהמשך לצעירים. כדאי לבחון את כל ההשלכות לפני שתחליטו על העיתוי והדרך.

אם אתם יודעים שהמטפלת מתכננת לבקר את הילדים לאחר עזיבתה, הזכירו להם עובדה זו בטרם עזיבתה או בימים הראשונים לאחר מכן – הדבר יקל עליהם. מומלץ אף לתכנן תאריך מסוים לפגישה או זמן מסוים בו הילדים יוכלו להתקשר למטפלת בטלפון.

אם אין לכם תמונות בהן הילדים צולמו עם המטפלת - זה הזמן לצלם ולהעניק לילדיכם תמונות שישמרו למזכרת באלבום התמונות שלהם.

כל ילד מגיב בצורה שונה למצב – יש ילדים שיגיבו בעוצמת רגשות ויש כאלה שידחיקו את רגשותיהם, ואף יפגינו את תחושות הכעס על המטפלת החדשה. בכל מקרה, אפשרו לילדיכם להביע את תחושותיהם ומחשבותיהם לגבי השינוי המתקרב, ככל שהדבר אפשרי כשמדובר בילדים קטנים שעדיין לא מדברים. הודיעו להם שגם אתם תתגעגעו למטפלת ואל תתעלמו מהנושא.

סיום פתאומי או בנסיבות לא נעימות
אם החלטתם לפטר את המטפלת בשל אי שביעות רצונכם מתפקודה, שקלו מתי לספר לילדים על החלטתכם. במידה והינכם כועסים על המטפלת, אל תביעו כעס זה מול ילדיכם בעודה עובדת אצלכם. בדרך כלל במצבים כאלה כדאי להמתין לעזיבת המטפלת ואז לערוך עם הילדים שיחה בנושא, ולהסביר להם על פי מידת הבנתם מדוע החלטתם להחליף את המטפלת. במקרים מסוימים ילדיכם עלולים לראות בכם כאחראים לעזיבת המטפלת, ולהפנות כלפיכם את רגשות הכעס והבלבול שלהם. גבשו אסטרטגיה מתאימה להתמודדות עם מצב לא נעים שכזה, ובכל מקרה אל תתעלמו מרגשותיהם.
 
במידה והמטפלת גרה בשכונה שלכם – היו חכמים וזהירים. שקלו מה בדיוק כדאי לספר לילדים עליה או על סיבת עזיבתה, שכן יש לשער שהם יפגשו אותה מדי פעם במכולת או במרכז השכונתי. כמו כן, במידה והיחסים הסתיימו בצורה לא נעימה, והמטפלת גרה בקרבת מקום - במקרים קיצוניים יש לשקול החלפת מנעולים או קודי אזעקה, ולהודיע לשכנים על עזיבת המטפלת.

פיטורי המטפלת – איך עושים זאת?
אם החלטתם לפטר את המטפלת, יש להודיע לה זאת באופן אישי ולקבוע עימה פגישה מסודרת בה תדונו על סיום ההתקשרות. לפני הפגישה מומלץ לעיין היטב בסעיף הפיטורין שבהסכם העבודה עם המטפלת כדי לדעת מהם חובותיכם במצב שנוצר. החליטו מראש מה תאמרו למטפלת - האם ברצונכם להרחיב באשר לסיבת פיטוריה או לשמור את סיבותיכם לעצמכם. חשוב ליידע את המטפלת אם תסכימו להמליץ עליה בעתיד לאחרים ואם אתם מעוניינים בקשר כלשהו עימה בתום ההתקשרות. כמו כן, הפעילו שיקול דעתכם בהתאם למצב – באם להשאיר את הילדים והבית תחת פיקוחה לאחר שהודעתם לה על פיטוריה. בכל מקרה, יש לשלם לה מיידית משכורת אחרונה, את כל התנאים הסוציאליים המגיעים לה על פי חוק, או כל סכום אחר שסוכם עליו מראש במקרה פיטורין.

תכנית מגירה
גם אם הינכם מרוצים מהמטפלת שלכם – אל תהיו שאננים בתקופת העסקתה, והכינו תכנית מגירה למקרה של עזיבה פתאומית שלה מכל סיבה. אל תבזבזו את כל ימי החופש שלכם, השאירו כמה ימים למקרה שתצטרכו להישאר בבית עד שתימצא מחליפה (אל תשכחו שאתר בייביסיטר עומד תמיד לרשותכם). בדקו מבעוד מועד את מידת זמינותם של חברים וקרובי משפחה ל"משמרת חירום". כמו כן, הצטיידו במספרי הטלפון של גני הילדים או המשפחתונים באזורכם, למקרה שתצטרכו למצוא סידור דחוף עבור ילדיכם.
 

 

 
 
 
תקנון  |  אודות  |  שרות לקוחות  |  עוזרתלי - מטפלות לילדים בייביסיטר  |  קישורים 
 
 
כל הזכויות שמורות לסוכנות בייביסיטר 2002-2024